Troll Nordic Sports

sportvereniging

Home

Agenda

Nieuws

 

Rolski

Cross Skate / Skike

Langlauf

Nordic Walking

Biatlon & Target Sprint

 

Nordic Ski Fit

 

Contact 

Lid worden

Links

Privacy

 

 

 

NORDIC WALKING

 

        

Agenda natuurwandelingen

 

Waarom Nordic Walking?

Nordic Walking is een manier om je uithoudingsvermogen en houding te verbeteren. Bij deze activiteit gebruik je spieren van het hele lichaam, komt het lichaam tot ontspanning en wordt stress gereduceerd. Nordic Walking wordt meestal in de natuur gedaan.

De combinatie van fysieke activiteit en mentale ontspanning in de natuur geeft het belangrijke tegenwicht aan onze Westerse leefstijl. Vaak bewegen wij te weinig, hebben een hoge stressbelasting en komen te weinig buiten. Nordic Walking is een ideale activiteit om in balans te blijven of de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

 

Kan ik aan Nordic Walking doen?

Jong en oud kunnen deze sport beoefenen. Ook mensen die fysiek beperkt zijn of herstellende zijn van een blessure (hardlopers). Nordic Walking is bijzonder geschikt voor mensen met overgewicht, gewricht- en rugproblemen, ouderen en chronisch zieken.

 

Gezondheidsvoordelen

  • Door de stokken verbruik je tot 45 % meer energie in vergelijking met lopen zonder stokken

  • Uithoudingsvermogen, kracht, souplesse, balans en coördinatie worden getraind

  • Hart- en longfunctie verbeteren aanzienlijk

  • 30% minder belasting van het bewegingsapparaat dan bij joggen

  • Arm-, schouder-, buik-, rug- en beenspieren worden onder andere versterkt

  • Ongeveer 600 spieren in het lichaam zijn actief; dit is 90 % van alle lichaamsspieren

  • Stresshormonen, verantwoordelijk voor het onrustige gevoel in het lichaam, worden afgebroken

Wat bieden we u aan?

Lessen  en cursussen vinden plaats onder leiding van Bert Verstraaten, ervaren Nordic Walking instructeur, docent Bewegingsonderwijs (ALO) en mede-oprichter van Bewegingscentrum ‘de Negen-Berg’.

 

Als je nog nooit een Kennismakingsles Nordic Walking gedaan hebt, kun je eerst een Kennismakingsles doen. Als het Nordic Walken je bevalt, kun je de Vervolgcursus van 5 lessen volgen. Bert Verstraaten zorgt er ook na de (vervolg)cursus voor dat je techniek op peil blijft.

 

Onder begeleiding kan je gedurende de lente/zomer en in de herfst/winter wekelijks deelnemen aan de Natuurwandelingen. Deze wandelingen worden georganiseerd door onze NordicWalking groep. De wandelingen vinden plaats in de natuurgebieden in de omgeving van Ede. De agenda voor de wandelingen is op de website opgenomen. De wandelingen duren één tot twee uur. Indien nodig worden meerdere snelheidsgroepen gevormd.

 

 

Om goed voorbereid op pad te gaan heb je goed materiaal nodig. Tijdens de cursus kun je Nordic Walking stokken (‘poles’ genoemd) tegen een vergoeding lenen. Lekker Nordic Walken kan uiteraard alleen op goede wandelschoenen of speciale Nordic Walking schoenen. Laat je voor keuze van het juiste materiaal adviseren door ‘de Negen-berg’.

 

 

 

Adressen, informatie en aanmelden
 

Natuurwandelingen

SPORTVERENIGING Troll Nordic Sports

www.trollnordicsports.nl info@trollnordicsports.nl

 

 

Cursussen

BEWEGINGSCENTRUM ‘de Negen-Berg’

www.denegenberg.nl info@denegenberg.nl • T 0318-62500