Troll Nordic Sports

sportvereniging

Home

Agenda

Nieuws

 

Rolski

Cross Skate / Skike

Langlauf

Nordic Walking

Biatlon & Target Sprint

 

Nordic Ski Fit

 

Contact 

Lid worden

Links

Privacy

 

 

Rolski

 

RolskiŽn is langlaufen op ski's met wielen. RolskiŽn heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zelfstandige "sneeuwloze" tak van de skisport waar steeds meer liefhebbers plezier aan beleven. RolskiŽn wordt wereldwijd beoefend op verschillende niveau's, van recreatief tot top-sport. RolskiŽn is dť voorbereiding op je langlaufvakantie of gewoon een fijne sport om het gehele jaar te beoefenen.
 

Bij het rolskiŽn is een vlakke harde ondergrond ideaal. Op de meeste fietspaden, wegen, harde zandpaden en schelpenpaden in Nederland kan goed gerolskied worden. Op rolski's kan een rem gemonteerd worden zodat je veilig kunt bewegen in het verkeer.

 

 

 

Op tal van plaatsen in Nederland worden rolskitochten, rolskiwedstrijden en rolskitraining georganiseerd. Informatie daarover vind je in de agenda van Troll, op deze website.

 

 

Klassiek of Skate

Het rolskiŽn kent (net als het langlaufen) 2 varianten, ieder met eigen technieken en een eigen dynamiek.

 

Klassieke variant; ook wel diagonaal genoemd. Dit is de variant van het langlaufen in sporen/loipes.

Skate variant; bij 'vrije stijl' wordt meestal geskate. Afgelopen jaren is skaten populairder geworden bij wedstrijden. Skaten doen we bij Troll Nordic Sports in de vorm van Cross Skate

 

 

 

De uitrusting

Om goed en veilig te kunnen rolskiŽn heb je het volgende materiaal nodig:

  • rolski's met bindingen

  • langlaufschoenen

  • stokken

  • handschoenen

  • helm

  • knie- en elleboogbeschermers

  • sportkleding

 

Voor goed advies over materiaal kun je terecht bij

 

   

Schaf rolski's en schoenen pas aan nadat je materiaal uitgeprobeerd hebt; pas dan weet je wat voor rolskiŽr je bent en wat voor materiaal je nodig hebt. Materiaal kun je proberen/lenen/huren bij Troll (tijdens een cursus of clinic).

 

Kennismaken met rolski, leren rolskiŽn?

Je kunt kennismaken met rolski door mee te doen aan een clinic. Als rolski iets voor jou is, dan kun je meedoen aan een rolskicursus. Een cursus bestaat uit 4 lessen. Tijdens de cursus leer je de basistechnieken. Na de cursus kun je deelnemen aan rolski-tochten, zodat je techniek behouden blijft of verbetert.

 

Informatie over een clinic / cursus

 

 

Rolski's

Voor elke techniek is specifiek materiaal ontwikkeld. Bij de klassieke techniek wordt meestal gebruik gemaakt van bredere wielen en van schoenen met een buigzame zool. Bij de skate techniek worden rolski's gebruikt met hardere smalle wielen en schoenen met een harde zool en stevige hiel.

 

 
 

 

 
Materiaal

 

VasaSport

   

 

Eagle sport

   

 

XC-Elitesports - Jenex