Cross Skate

Cross Skaten / Skiken (*) is een sport waarbij je de skate techniek van langlaufen toepast op verharde en (hardere) onverharde wegen. Cross skaten is dé manier om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Bij het Cross skaten gebruik je spieren van het hele lichaam. Jong en oud kunnen deze sport beoefenen. Cross skaten is blessure-arm. Cross skaten is veilig in het verkeer door het effectieve remsysteem. Cross skaten kan het gehele jaar door beoefend worden. De luchtbanden geven ook voldoende grip op natte ondergrond. Zodra je de techniek voldoende onder de knie hebt, kun je zelfstandig of met een groep gaan Cross skaten.

KENNISMAKEN MET CROSS SKATE

Om kennis te maken met Cross skaten, kun je een proefles volgen. Om de techniek te beheersen en vaardigheden aan te leren, is het nodig een cursus te volgen. Het volgen van een cursus gebeurt in groepen. Informatie over een proefles of cursus.


(*) Cross Skaten / Skiken De techniek van het Cross skaten bestaat al langer. In de sneeuw als langlauf skaten; op harde ondergrond als rolski skaten. Nieuw aan Cross skates zijn de grotere en bredere wielen en het remsysteem. Door de grotere en bredere wielen kun je terecht op verharde en veel onverharde paden. Door het effectieve remsysteem kun je veilig bewegen in het verkeer. De afgelopen jaren is Skiken de roepnaam geweest voor het Cross skaten omdat na de introductie van het merk Skike het Cross skate populair geworden is. 

Reacties zijn gesloten.