Nordic Walking

WAAROM NORDIC WALKING

Nordic Walking is een manier om je uithoudingsvermogen en houding te verbeteren. Bij deze activiteit gebruik je spieren van het hele lichaam, komt het lichaam tot ontspanning en wordt stress gereduceerd. Nordic Walking wordt meestal in de natuur gedaan.

De combinatie van fysieke activiteit en mentale ontspanning in de natuur geeft het belangrijke tegenwicht aan onze Westerse leefstijl. Vaak bewegen wij te weinig, hebben een hoge stressbelasting en komen te weinig buiten. Nordic Walking is een ideale activiteit om in balans te blijven of de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

KAN IK AAN NORDIC WALKING DOEN

Jong en oud kunnen deze sport beoefenen. Ook mensen die fysiek beperkt zijn of herstellende zijn van een blessure (hardlopers). Nordic Walking is bijzonder geschikt voor mensen met overgewicht, gewricht- en rugproblemen, ouderen en chronisch zieken.

GEZONDHEIDSVOORDELEN
  • Door de stokken verbruik je tot 45 % meer energie in vergelijking met lopen zonder stokken
  • Uithoudingsvermogen, kracht, souplesse, balans en coördinatie worden getraind
  • Hart- en longfunctie verbeteren aanzienlijk
  • 30% minder belasting van het bewegingsapparaat dan bij joggen
  • Arm-, schouder-, buik-, rug- en beenspieren worden onder andere versterkt
  • Ongeveer 600 spieren in het lichaam zijn actief; dit is 90 % van alle lichaamsspieren
  • Stresshormonen, verantwoordelijk voor het onrustige gevoel in het lichaam, worden afgebroken
NORDIC WALKING NATUURWANDELINGEN

Onder begeleiding kan je gedurende de lente/zomer en in de herfst/winter wekelijks deelnemen aan de Natuurwandelingen. Deze wandelingen worden georganiseerd door onze NordicWalking groep. De wandelingen vinden plaats in de natuurgebieden in de omgeving van Ede. De agenda voor de wandelingen is op de website opgenomen. De wandelingen duren één tot twee uur. Indien nodig worden meerdere snelheidsgroepen gevormd.

Om goed voorbereid op pad te gaan heb je goed materiaal nodig. Tijdens de cursus kun je Nordic Walking stokken (‘poles’ genoemd) tegen een vergoeding lenen. Lekker Nordic Walken kan uiteraard alleen op goede wandelschoenen of speciale Nordic Walking schoenen. Laat je voor keuze van het juiste materiaal adviseren door ‘de Negen-berg’.

De Nordic Walkers walken in de lente en zomer op dinsdagmiddag, donderdagavond en zaterdagochtend en in de winter op dinsdagmiddag en zaterdagochtend.

Wekelijks wandelen we in een ander natuurgebied in de Gelderse Vallei. De agenda voor de wandelingen wordt bijgehouden op een besloten groep. Daarop geef je zelf aan welke wandelingen jij meedoet.

Wil je mee nordic walken? Neem contact op met Troll en we informeren je over de Nordic Walking natuurwandelingen. Wil je eens vrijblijvend kennismaken met de Nordic Walking natuurwandelingen? Dat kan! We stellen het op prijs als je je hiervoor aanmeldt bij Troll.

LESSEN EN CURSUSSEN

Lessen  en cursussen vinden plaats onder leiding van Bert Verstraaten, ervaren Nordic Walking instructeur, docent Bewegingsonderwijs (ALO) en mede-oprichter van Bewegingscentrum ‘de Negen-Berg’.

Als je nog nooit een kennismakingsles Nordic Walking gedaan hebt, kun je eerst een kennismakingsles doen. Als het Nordic Walken je bevalt, kun je de vervolgcursus van 5 lessen volgen. Bert Verstraaten zorgt er ook na de cursus voor dat je techniek op peil blijft.

Reacties zijn gesloten.