Rolski

Rolskiën is langlaufen in loipes (sporen), maar dan op wielen. Rolskiën heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zelfstandige “sneeuwloze” tak van de skisport waar steeds meer liefhebbers plezier aan beleven. Rolskiën wordt wereldwijd beoefend op verschillende niveaus, van recreatief tot topsport. Rolskiën is dé voorbereiding op je langlaufvakantie of gewoon een fijne sport om het gehele jaar te beoefenen.

Rolskiën kun je het gehele jaar door. Rubber wielen geven ook voldoende grip op natte ondergrond. Zodra je de techniek voldoende onder de knie hebt, kun je zelfstandig of met een groep gaan rolskiën.

KENNISMAKEN MET ROLSKI

Om kennis te maken met Rolski, kun je een proefles volgen. Om de techniek te beheersen en vaardigheden aan te leren, is het nodig een cursus te volgen. Het volgen van een cursus gebeurt in groepen. Informatie over een proefles of cursus.

KLASSIEK OF SKATE

Het rolskiën kent (net als het langlaufen) 2 varianten, ieder met eigen technieken en een eigen dynamiek.

  • Klassieke variant; ook wel diagonaal genoemd. Dit is de variant van het langlaufen in sporen/loipes.
  • Skate variant; Afgelopen jaren is skaten populairder geworden bij wedstrijden. Skaten doen we bij Troll Nordic Sports in de vorm van Cross Skate.

Reacties zijn gesloten.