Langlauf

Langlaufen doen we meestal in een van de landen waar vaker sneeuw ligt, maar langlaufen in Nederland kan ook. Langlaufen kan zodra de ondergrond bevroren is en er minimaal 5 cm sneeuw gevallen is op een vlakke ondergrond of 10 cm op hobbelige ondergrond. Gebruik oude langlaufski’s en kies een open gebied (zonder bomen) als er weinig sneeuw ligt.

LANGLAUFEN IN DE BUURT VAN EDE

Bij voldoende sneeuw trekken we een spoor op de Ginkelse hei, in de buurt van natuurcentrum Veluwe. Als we verwachten dat er langere tijd sneeuw ligt, dan organiseren we meer activiteiten. Houd onze website in de gaten.

Waar kan ik langlaufen in Nederland?

Als er wat minder sneeuw ligt, dan maken we zelf een loipe op het grasveld.

Langlaufloipe op gras
Het langlaufen was weer gezellig
LANGLAUFMATERIAAL

Om te kunnen langlaufen heb je minimaal langlauflatten (met bindingen), langlaufschoenen en stokken nodig. Langlaufmateriaal kun je kopen of huren. Als je langlaufmateriaal wilt kopen, schaf het dan nú aan; iedereen wil langlaufen als er sneeuw ligt of voorspeld wordt. Informatie over langlaufmateriaal vind je op Langlaufpagina.nl.

LEREN LANGLAUFEN

Om te kunnen langlaufen is het prettig als je een aantal technieken en vaardigheden beheerst. Wij willen uiteraard voorkomen dat je teleurgesteld raakt in deze mooie sport omdat je niet goed voorbereid bent. Je kunt lessen volgen in de sneeuw of op een borstelbaan bij langlaufvereniging Bedaf, Gouda of Il Primo. Ook zonder sneeuw kun je technieken en vaardigheden leren door te rolskiën of cross skaten.

Langlauf als je fit bent. Fit blijf of word je door deel te nemen aan Sneeuwfit.

Op de hei in Ede
Bij de Rajalta Rajalle Hiihto in Finland
Bij een wedstrijd in de Jura

Reacties zijn gesloten.